Antal portioner 4
Det behöver du
FALUKORV MED PRESSAD POTATIS
Ugn 175 grader i ca 30-35 minuter
Tag en rak falukorv och skär ca 4 cm tjocka skivor och gröpa ur skivorna i mitten med ensked så du får en rund grop. Lägg sedan skivorna i en smord eldfast form.
FALUKORV MED PRESSAD POATIS
Hur man
Tag det urgröpta och hacka det i små bitar, lägg det i en skål. Där blandar du alltsammans till en smet.
1 dl Créme Fraiche, (kan också använda Keso)
lite piffi allkrydda,
lite röd paprikapulver.
½ dl riven ost (beroende på hur många pers)
Du kan du även ta de kryddor du gillar.
När du rört om allt så klickar du massan i groparna på falukorven. Strö till sist över lite riven ost. Sätt in formen i ugnen på fals 2 eller 3 beroende på ugn.
Serveras med pressad potatis, gelé eller en god sallad.
PS! Rätten är lika god dagen efter, jag värmde resterna tillsammans på en tallrik i micron. Det smakade utmärkt.
lYCKA TILL/GIT
Antal portioner 4
Senaste kommentaren