🙂GITS MAZARINER
Det här behöver du:
🙂 GITS MAZARINER
Ugn: 200 - 225 grader i ca 10 - 13 minuter.
Till 30 st Dubbel sats
160 gram vetemjöl 320 gram vetemjöl
100 gram smör 200 gram smör
40 gram socker 80 gram socker
1 ägg 2 ägg
1 msk vispgrädde 2 msk vispgrädde
Blanda alla ingredienserna och låt vila medan du gör fyllningen.
FYLLNING FYLLNING
2 små ägg 4 små ägg
75 gram smör 150 gram smör
1½ hg socker 3 hg socker
½ dl vatten 1 dl vatten
½ dl hallonsylt 1 dl hallonsylt
Så här gör du:
Ugn: 200 - 225 grader i ca 10 - 13 minuter.
Till 30 st Dubbel sats
160 gram vetemjöl 320 gram vetemjöl
100 gram smör 200 gram smör
40 gram socker 80 gram socker
1 ägg 2 ägg
1 msk vispgrädde 2 msk vispgrädde
Blanda alla ingredienserna och låt vila medan du gör fyllningen.
FYLLNING FYLLNING
2 små ägg 4 små ägg
75 gram smör 150 gram smör
1½ hg socker 3 hg socker
½ dl vatten 1 dl vatten
½ dl hallonsylt 1 dl hallonsylt
Så här gör du:
🙂 Skålla och mal mandeln, rör smör, socker och ägg. Rör ner den malda mandeln tillsätt vattnet. Smeten blir ganska lös. Jag lägger ungefär en dessertsked i varje form. Pensla
formarna med flytande milda, det är enklast så.
Lägg degen i mazarinformarna och arbeta som när du gör mandelmusslor.
Tillägg:
Då jag gjort fyra (4) satser har jag bara behövt 3 satser med fyllning. Jag fryser in de flesta oglaserade. Nu hade jag florsocker med citronsmak som blev ganska gott. Har även köpt florsocker med chokladsmak att pröva med nästa gång.
Lycka till! Kram Git
Googlar ett foto så länge! 🤭
Lägg degen i mazarinformarna och arbeta som när du gör mandelmusslor.
Tillägg:
Då jag gjort fyra (4) satser har jag bara behövt 3 satser med fyllning. Jag fryser in de flesta oglaserade. Nu hade jag florsocker med citronsmak som blev ganska gott. Har även köpt florsocker med chokladsmak att pröva med nästa gång.
Lycka till! Kram Git
Googlar ett foto så länge! 🤭
Senaste kommentaren