Rubrik
Det här behöver du:
GITS SOCKERKAKA
1.
2 Ägg
2 kkp socker
75 gram smällt smör behöver inte svalna men
blandas med en kkp hett vatten (ur kranen)
2 kkp vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål och
använd alltid samma storlek av kkp hela tiden.
Den här sockerkakan är mycket saftig och fin, håller sej fin i formen en vecka. Går att frysa. Själv gör jag alltid dubbel sats. Den brukar gå åt som smör i solsken.
2 Ägg
2 kkp socker
75 gram smällt smör behöver inte svalna men
blandas med en kkp hett vatten (ur kranen)
2 kkp vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål och
använd alltid samma storlek av kkp hela tiden.
Den här sockerkakan är mycket saftig och fin, håller sej fin i formen en vecka. Går att frysa. Själv gör jag alltid dubbel sats. Den brukar gå åt som smör i solsken.
Så här gör du:
Vispa smör och socker pösigt inte för länge tillsätt det smälta smöret + hett vatten, blanda sedan i de övriga ingredienserna.
Häll upp smeten i smord form med ströbröd (köper Coops som verkar vara sockerfritt och då fastnar inte sockerkakorna i formen).
Sätt in sockerkakan på fals 1 i 200 grader ugn i 37 min.
Jag är noga med tiden
men känn med sticka, alla ugnar är lite olika.
Lycka till. Kram från Git
Senaste kommentaren