Här är mitt första jobb som sångerska i Ulrik Wittmans orkester i Broby. Sjungit har jag gjort offentligt sedan jag var 7 år men det här var mitt första fasta arbete som sångerska.

MIN FÖRSTA ORKESTER

Grabbarna på bilden är från vänster:
Stig Bengtsson orgel -dragspel
Lars Nordh bas -trombone
Kjell Nilsson trummor
Git Elfwing Sång
Ulrik Wittman Gitarr
Erik Martinsson Saxofon - klarinett.

Premiär i Glimåkra Folkets Park den 14 okt. 1960.

Här började min sångarkarriär i Skåne. Jag kom ner från Stockholm den 5 okt. 1960 körde själv ner till Broby med min egen bil. En ny Opel Rekord 1960-års modell. Jag vann den på Flis-lottiert i Sthlm för bara 2 kr. Vinstlotten hade nr 1198 och jag glömmer det aldrig. Jag stod utanför tobaksaffären och tittade i dragningslistan och bara skrek, 1198 det numret har jag. Hade tittat på den den där lotten så många gånger så jag kom ihåg det. Dagen innan hade jag skrivit kontrakt med Ulrik Wittmans hammondsextett. Jag skulle flytta ner till Skåne. Jag flyttade vart som helst bara jag fick sjunga. Jag har sjungit offentligt sedan jag var 7 år. Mitt första scen-
framträdande gjorde jag hemma i Hagfors Folkets Park. Sjöng "Violer till Mor" till eget gitarrackompanjemang. Jag var så liten så en farbror lyfte upp mej och satte mej på pianot.
Ska försöka att uppdatera det här med musiken för
VAD VORE LIVET UTAN MUSIK.

ULRIK WITTMANS BLEV 7 MAN

😀 Så här såg det ut när Agne "Skägget" Svensson kom med i Ulrik Wittmans, en duktig trumpetare och showman. Agne sjöng även lite och vi gjorde några låtar tillsammans. Vi blev ett så sammansvetsat gäng och när Agne började blev det aldrig långsamt på de ibland långa resorna. Han hade så många roliga historier och episoder att berätta. Att vara ensam flicka bland dessa sex karlar då fick man verkligen
ha skinn på näsan.

VÅR EP-SKIVA FRÅN 1961

😀 Vi var ett glatt gäng och hösten 1961 gjorde vi en EP-skiva på Cupol i Stockholm. Inspelningschef var Thore Skogman, konvolutet gjorde Cacka Israelsson. Det var också en upplevelse att komma in i en skivstudio. Det gick i alla fall bra och på kvällen intog vi en god middag på Berns. Vi spelade då mellan 16-20 spelningar per månad åren 1960 -61 och 62. Tänk att gaget för en vardagskväll var då 60:-, lördag 100-120:- och söndagar 80:-, men det var mycket pengar på den tiden. Det var slitsamt men så kul och vi var verkligen populära. Det finns ställen där vi fortfarande har publikrekord. Jag ska försöka göra ett litet fotoalbum från tiden med Ulrik Wittman. Jag har nu lite fler foto att lägga in från tiden med Ulrik och ska göra en ny undersida!!

WIZEX 1963 FÖRSTA GENERATIONEN

😀 Hej hej!
Start den 4 januari 1963.

Här är Wizez glada sextett
vi har laddat till en ny fest.
Det är Erik Lasse Uffe och Stig
som ska spela här i kväll för dig
också Git och Agne själv.

Ja det var vår signatur med melodi:
Charlies taffel Charlies kvartett.
Tror Charlie Norman körde den här.

Att vi tog namnet Wizex tyckte jag att det kunde passa bra eftersom vi var sju och blev så blev det vi sex kvar när vi köpt orkestern av Ulrik Wittman.

Sagt och gjort vi satte igång, tyvärr blev det lite trassel i början med våra kontrakt men det är en annan historia. Vi blev snabbt fullbokade och spelade ca 230-240 spelningar per år. Jag Uffe och Agne levde på musiken medan Stig, Erik och Lasse arbetade. Det var hårda bud för de killarna. När man t ex kom hem kl 4 på morgonen från ex Borås och sedan skulle till jobbet kl 07.00 då gällde det att vara pigg. Kommer ihåg en gång när en av chafförerna var så sömnig så jag fick ta över ratten till en stor amerikanare och en stor släp. Det hade jag inte gjort idag. Men vi kom hem med livet i behåll.

Tiden med Wizex är lätt att beskriva, vi var som en enda stor familj och hade så jäkla roligt både på scen och på resorna.


Fortsättning följer när jag får tid.

Välkommen till vår webbsida

🙂  Här kommer lite om tiden i Ulrik Lindholms Electrosextett. Jag började den 23 september 1964. Då kunde jag inte vara hemma längre. Blev jätteglad när kapellmästare Ulrik Lindholm ringde och ville att jag skulle börja med dom. Det blev till att börja med nya repetioner, vi samlades i Granada Lönsboda. Där var det fullt ös med reparationer i lokalen. Mycket som skulle göras vid på denna trevliga dansbana. Vi lyckades i alla fall få vara där och repa in de nya låtarna. Många av dom har jag sjungit tidigare men med nya killar och en annan sättning tog det också längre tid. Nu var sättningen 2 gitarrer bas saxofon trummor.