Mina recept

Antal portioner 4

Det behöver du
         

FALUKORV MED PRESSAD POTATIS

Ugn 175 grader i ca 30-35 minuter

Tag en rak falukorv och skär ca 4 cm tjocka skivor och gröpa ur skivorna i mitten med  ensked så du får en rund grop. Lägg sedan skivorna i en smord eldfast form. 

Så här gör du:

Tag det urgröpta och hacka det i små bitar, lägg det i en skål. Där blandar du alltsammans till en smet.

1 dl Créme Fraiche, (kan också använda Keso)

lite piffi allkrydda,

lite röd paprikapulver.

½ dl riven ost (beroende på hur många pers)

Du kan du även ta de kryddor du gillar.

När du rört om allt så klickar du massan i groparna på falukorven. Strö till sist över lite riven ost. Sätt in formen i ugnen på fals 2 eller 3 beroende på ugn.

Serveras med pressad potatis, gelé eller en god sallad.

PS! Rätten är lika god dagen efter, jag värmde resterna tillsammans på en tallrik i micron. Det smakade utmärkt.

lYCKA TILL/GIT

Lasagne

Hur man