GAMLA OCH NYA BILDER

Foto till vår första affisch med Ulrik Wittmans Hammonsextett!! Foto taget av Staffan Lundkvist i Hagfors SEPT. 1960!

Här fick jag in en fin bild på Kjell "Charlie" Nilsson, Kristianstad. Trummis i UW när jag kom till Skåne okt. 1960. Premiär i GLimåkra Folkets Park den 14 okt. 1960.

En liten visit blev det till sist och så trevligt!

Visst ser vi lika unga och fagra ut som förr??

Här sitter vi på terrassen och pratar lite orkesterminnen.

Lasse kom först så vi fick en liten pratstund när vi väntade på våra kompisar!

Lasse och Charlie hade en del att prata om också!

Tusan, nu var Nisse framme med kameran!

Här kommer Ulrik och Erik och Nisse tar emot gästerna!!

Ulrik och Charlite i närbild. Tänk så många år som har gått! Var blir tiden av?

Här är vi fem som är kvar. Erik-Kjell-Lasse-Git och Ulrik!

Återseendet hos mej i Broby blev så lyckat och trevligt på alla sätt och vis! Men det är med sorg i hjärtat som vi saknade vår duktige organist Stig Bengtsson, Hässleholm. Stig lämnade oss i april 2014.

Vi måste försöka att träffas snart igen. Tiden har alldeles för bråttom!

Äntligen börjar Charlie ta för sej av smörgåstårtan!!

Ja det var absolut det trevligaste återseendet och hoppas vi snart ses igen!

Nu är Ulrik på väg hem till Helsingborg, väntar här på Kirre som han kör hem till Tyringe!

Det är syns att tiden går så fort när man har trevligt!

Det är så tråkigt att säja hej men vi har i alla fall några timmar tillsammans igen och dryftat nästan allt kul vi hade!

Undrar vad de gör, byter mobilnummer kanske??

Ler  I dag tisdag den 15-7-2014  blev jag jätteglad!

Här kommer min överraskning som jag lovade ut i morse. Idag kl 11.30 anlände min gamle vän och förste trumslagare i Ulrik Wittnans - det var Kjell "Charlie" Nilsson. Det var underbart att få se Charlie igen vi har inte setts sedan 1962. Han är sej lik bara några år äldre men med samma hjärliga skratt Ler stortoch humorWow!. Efter fika och ägg-och sillmackor gick vi igenom gamla album. Vi sade:- Tänk vad vi hade kul på -60-talet och vad mycket vi spelade, på sommaren nästan varje dag. Jobbigt men kul. Det är så trevligt när gamla polare har tid att höra av sej!! Tack Charlie för en jättetrevlig eftermiddag!!
Följ länken här så får ni höra "Gamla Polare" med Sven-Ingvars!

http://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fyoutu.be%2FyE6Cd7TLm3c&h=xAQHc1Xgw&s=1

               ÅTERSEENDET I BROBY 24-8-2014.
   Äntligen kom så söndagen den 24 aug. 2014 och jag hade bjudit in mina första musikanter i UlrikWittmans Hammonsextett. Vi har länge sett fram emot denna träff, som tyvärr dröjde eftersom jag själv gjorde en höftoperation i okt. 2013. Nu blev det lite tråkigt ändå för vår duktige organist Stig Bengtsson, Hässleholm lämnade oss i april i år. Nu fick vi inte vänta längre med att träffas, vi är ju alla lite till åren och inga ungdomar länge. Sagt och gjort jag fick lite datum att gå efter och det funkade bra för oss alla den 24 aug.

   Ni kan ju bara tänka er så trevligt det var att vi fick ses igen efter nästan 50 år!! Jag hoppas och tror att vi snart ska ses igen.

   Jag beställde en stor smörgåstårta och det smakade gott. Efter det blev det full diskussion om lite av varje som vi varit med om och upplevt. Ingen av killarna hade dåligt minne utan kom ihåg så mycket in i minsta detalj.
Det var Lasse som började berätta om när han skulle köpa korv i en kiosk i Laholm tror jag det var. När han klivit ur bilen upptäckte han att vi hade inget tak på orkestersläpet. Glada i hågen vändes bilen och efter någon mil hittades taket. Helt och finat men det låg ute på en leråker.

   Ja nu är jag här igen och ska se vad jag kommer ihåg från den tiden. Glömmer t e x aldrig när vi skulle spela i RIsinge och strax innan vi skulle börja vad hände: -Jo då sprack Ulriks byxröx men vadå, sömmerska som man är så var fram med nål och tråd och började sy för glatta livet. Det blev bra, byxorna höll resten av kvällen. Men tanken fanns att jag tror jag ska sticka nålen i Ulriks skinka hihi!!

   Ja incidenterna var många det blir så i en orkester. Kan berätta en annan sak, vi spelade i Ryd. Parkchefen där ville så gärna ha en puss av mej på sin kind. Jag sade nej men det tyckte Ulrik var helt OK så han gubben vände kinden till och jag pussade honom då vände han plötsligt huvudet så han fick den på munnen, till allas glädje och min sorg!! :(

   När vi körde hem från Ryd blev jag kissnödig, vad gör man då. Ulrik sade det kommer inga  bilar nu så här mitt i natten kallt var det också. Du kan sätta dej mellan bil och släp så sitter du tryggt. Sagt och gjort, men när jag fått upp pälsen och ner med brallorna så lade Ulrik i backen och lyste upp hela mej. Jag förlåter honom aldrig för detta. När jag väl kommit in i bilden så tänder de alla en stor fet cigarr, fy faaan det luktade pyton och hela min nya
bisampäls fick hänga på vädring ett par dagar.

   En gång höll jag på att svimma, en stor jäkla bålgeting anföll mej och jag ramlade baklänges men det var Ulrik som tog emot mej.

   Vi gick igenom så många roliga händelser.

   Idag är det den 9/9 2014
Det kommer mera när jag får tid