Rubrik

 

Det här behöver du:

 

GITS  SOCKERKAKA 1.

2 Ägg
2 kkp socker
75 gram smällt smör behöver inte svalna men
      blandas med en kkp hett vatten (ur kranen)
2 kkp vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål och
använd alltid samma storlek av kkp hela tiden.

Den här sockerkakan är mycket saftig och fin, håller sej fin i formen en vecka. Går att frysa. Själv gör jag alltid dubbel sats. Den brukar gå åt som smör i solsken.

 

Så här gör du:

 

Vispa smör och socker pösigt inte för länge tillsätt det smälta smöret + hett vatten, blanda sedan i de övriga ingredienserna.

Häll upp smeten i smord form med ströbröd (köper Coops som verkar vara sockerfritt och då fastnar inte sockerkakorna i formen).
Sätt in sockerkakan på fals 1 i 200 grader ugn i 37 min.
Jag är noga med tiden men känn med sticka, alla ugnar är lite olika.
Lycka till. Kram från Git