Din rubrik

KNÄCKEBRÖD-GOTT OCH NYTTIGT

 

2 dl majsmjöl

1 dl solroskärnor

0,5 dl sesanfrön (svarta eller vita)

0,5 dl linfrön

0,5 dl pumpakärnor

1 tsk salt (½ tsk om du använder flingsaltet)

2 dl kokande vatten

0,5 dl rapsolja

2 st bakplåtspapper

 

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser i en bunke, häll över

det kokande vattnet och oljan. Rör ihop till en skön

smet.

 

Bred ut smeten på bakplåten med bakplåtspapper.

Den är större än braspannan då kan du trycka ut degen tunnare. Bra!

Lägg nu på ett nytt bakplåtspapper ovanpå smeten och tryck

ut smeten så den blir tunn och fin. Tag av med det övre papperet,

skåra degen i lagom stora remsor om du vill, eller bryt den

i mindre bitar när den är gräddad och har kallnat.

Om du vill kan du strö över lite flingsalt innan

du skickar in plåten i ugnen. Nyttigare att låta bli.

Grädda i 150 grader cirka 1 timma.

Lägg i plåtlåda eller glasburk så håller de sig torra och

knapriga längre.

 

Fått av syrran Carola som kom hit med smakprov. 
Tillägg. 
 

Du kan göra 1½ sats då räcker det till 2 plåtar. Dela då degen i 2 delar och lägg en andra halvan att vänta 1 timma medan du gräddar första plåten. Du kan använda det papper du tar bort från första plåten igen.

Bilden är lite suddig p g a att jag tog ner den i storlek, bakade semlor och matbröd på samma dag. Smaklig spis.
Git